Простий рецепт глінтвейна

Глінтвейн в домашніх умовах

Зимаааа❄️❄️❄️

Уяви собі - мороз, рипить під ногами сніг, пар огортає всіх навколо,вечір... Ти йдеш ... ну, припустимо, з зупинки до будинку. Або тільки що скотився з гори, куди вибрався з сім'єю. Або знімав на вихідні будиночок в лісі і повертаєшся з прогулянки. Неважливо. Просто відчуй - ти трохи замерз, нагулявся / накатався, заходиш в тепло (будинок, квартира, кафе) і тут ВІН - гарячий і ароматний. Насолоджуйся!😉

Гарячий пряний глінтвейн на основі червоного вина (в ідеалі бордо), - в Середні століття в країнах Центральної і Північної Європи був головним напоєм різдвяних базарів та інших зимових свят під відкритим небом. Тоді червоне сухе вино ароматизували головним чином галангалом (калган) - головною приправою кухні країн Південно-Східної Азії. Цей корінь - родич імбиру, але на відміну від нього не такий пекучий і володіє додатковим, злегка парфумерним ароматом, здатним замінити собою цілий набір спецій. Пізніше його змінили суміші з паличок кориці, коробочок кардамону, гвоздики, бадьяна, запашного перцю і апельсинових кірок, до яких стали домішувати підсолоджувач - мед або цукор.

Втім, яким би не був остаточний набір спецій, в приготуванні глінтвейну важливо дотримуватися одного головного принципу - ні в якому разі не кип'ятіть вино.

Інгредієнти:

  • Вода - 1,5 склянки.
  • Червоне сухе вино - 1,5 склянки.
  • Палички кориці - 2 штуки.
  • Гвоздика - 3 штуки.
  • Терта лимонна цедра - щіпка.
  • Апельсини - 1 штука.
  • Мед - 6 столових ложок.
  • Цукор -  2 столові ложки.
  • Аніс (бадьян) - 3 штуки.
  • Мелений імбир - на кінчику ножа.
  • Чорний чай - за смаком.

Інструкція приготування:

  1. У каструлю налити води і довести до кипіння.
  2. Закинути чай і спеції.
  3. Залити вино і кинути нарізані кружальцями апельсини.
  4. Додати цукор і мед.
  5. Варити 6 хвилин, не доводячи до кипіння.
  6. Подавати гарячим.

Смачного!!!

Немає коментарів